Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Ταξίδι στη Μαδρίτη 2016 για τα Timbrados

Μοιράζομαι μαζί σας ένα ακόμη όμορφο ταξίδι που έκανα στην Ισπανία, μαζί με το φίλο μου Ανδρέα Κατσίκη, το Νοέμβριο του 2016 στο πλαίσιο και της πρακτικής μου ως δόκιμος κριτής Timbrado. 

Χόμπι δεν είναι μόνο η εκτροφή των τιμπράδος. Είναι η παρέα, τα ταξίδια, οι γνωριμίες... είναι μια μια συνεχής αναζήτηση!

Έτσι ένα σχέδιο που είχαμε από καιρό με το φίλο Ανδρέα έγινε πραγματικότητα. 

Φυσικά, ο δάσκαλός μου Fransico (Paco) Nicolas San Jose ήταν αυτός που μας υποδέχθηκε φτάνοντας στη Μαδρίτη και ουσιαστικά ο οικοδεσπότης, αφού μαγείρεψε για μας παραδοσιακά φαγητά και μας ξενάγησε στις ομορφιές της χώρας του. Εκτός από την πόλη που ήταν το ξενοδοχείο μας, το Alcala de Henares, επισκεφθήκαμε επίσης το Toledo και το Grinon. Πραγματικά ευχαριστώ τον Paco θερμά για την ζεστή του φιλοξενία, που άνοιξε το σπίτι του για μας αλλά και για την καθοδήγησή του προκειμένου να γίνω κριτής. 

Με τη βοήθεια του δασκάλου, γνωρίσαμε  αρκετούς κορυφαίους εκτροφείς τιμπράδο, ενώ επισκεφτήκαμε και είδαμε από κοντά τα εκτροφεία αρκετών από αυτούς ακούγοντας υπέροχα δείγματα της φυλής. Alberto Acedo, Francisco (Paquito) Gomez, Anastasio Garcia, Juan Sanchez, Jose Luis Luengo, Richard Shulze, Alejandro Sanchez, Francisco Mondilla, Fernando Manuel Sanchez, Antonio Redondo, David Buenavida, Jaime Pizarro... είναι ορισμένοι από τους παλιούς και νέους φίλους που συναντήσαμε στο ταξίδι μας αυτό.  

Παράλληλα είχα την ευκαιρία να πραγματοποιήσω μέρος της πρακτικής μου δίπλα στον δάσκαλό μου Paco, μαθαίνοντας να αξιολογώ τα τιμπράδος και μάλιστα στην έδρα τους. Ήταν πραγματικά μια μοναδική εμπειρία και εύχομαι να επαναληφθεί σύντομα.
 
Τελικά στο υπέροχο αυτό ταξίδι, γνωρίσαμε καλύτερα το αυθεντικό ισπανικό τιμπράδο στην χώρα του, ήρθαμε σε επαφή με τους κορυφαίους εκτροφείς και κριτές της φυλής, ανακαλύψαμε τις ομορφιές και την κουλτούρα των Ισπανών και τέλος καταφέραμε να διαλέξουμε και να φέρουμε στην Ελλάδα τα καλύτερα πουλιά για εμπλουτισμό της εκτροφή μας.

Φίλε Ανδρέα, η Ιθάκη μας τελικά μοιάζει να είναι το Τιμπράδο... σε ευχαριστώ για όλα!!!
Hasta luego